SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Karate i Skärgårdsstad

Välkommen till Åkersberga Samurai Karate Club i Skärgårdsstad

 

Roligt att ditt barn vill träna Karate med oss i vår klubb.

Åkersberga Samurai Karate Club betraktar Karate som en av de mest anpassade aktiviteten för barn. Vår huvudorganisation Sweden Wado Ryu (SWR) är lite av en pionjär när det gäller barnverksamheten inom Karaten i Sverige. SWR började Klubben är medlem i både Riksidrottsförbundet och Svenska Karateförbundet och följer givetvis dess riktlinjer.

 

Vi hoppas att många barn upplever det positivt med karaten genom att träna på Åkersberga Samurai-dojo

Din första träning – Kläder och upplägg

Under de första passen är en Karatedräkt, eller som vi säger på japanska; Gi,  inget krav utan barnen tränar i gymnastikkläder och är barfota. När ni väl bestämt er för att fortsätta träna så kan ni köpa en dräkt av klubben. Ta med en fylld vattenflaska så att vi kan hålla vätskebalansen intakt.

 -Nu så sent in i Covid-tider behöver vi inte påminna om hygienen och att tvätta och sprita händer ordentligt innan träning.

Träningspasset börjar alltid med att eleverna står på led i bältesordning med efterföljande inledningsritual (på hemsidan www.akersbergasamurai.se

under gradering finner du information om bältesordning).

 

Efter uppvärmning varvas träning och lek så i anpassad mängd så att barnen håller motivationen uppe.

 

Ett träningspass avslutas med en ritual på motsvarande sätt som den startade. 

Varför är Karate bra för barn?

  1. Allsidighet
I Karate använder man hela kroppen lika mycket, alltså använder man inte bara höger arm/ben utan även vänstersidan lika mycket. Karateträning ger en allsidig motion.
  2. Karate ger bra grund för andra idrotter
Eftersom Karateträning är allsidig, kan den ge barn och ungdomar ett bra komplement till andra idrotter såsom fotboll, handboll och ishockey.
  3. Ingen utslagning
I de idrottsgrenar där en tävling är viktigast, sker en sorts utslagning och därmed inbördes konkurrens. I fotboll t.ex. finns det spelare som får spela mycket och de som inte alls får vara med och spela, vilket är ganska tråkigt för dem som inte får vara med. I livet vet man aldrig, de som kanske inte är så duktiga idag kan bli duktigare senare i livet. Det får inte ske någon sorts utslagning eller inbördes konkurrens. Hos ÅSKC får alla träna lika mycket.

  4. Kamratskap
    
Det är viktigt att ha kamrater i livet. Alla är lika viktiga. Under sådana villkor är det lättare att skapa riktigt kamratskap än i en konkurrenssituation.
  5. Koordination - bättre i studier
I Karate använder man hela kroppen lika mycket, alltså ska man alltid lära sig att koordinera hela kroppen. Att koordinera kroppen är samtidigt att koordinera hjärnan. Enligt en japansk undersökning uppnår de barn som tränar Karate bättre resultat i sina studier. Genom att koordinera hjärnan kan man studera bättre.
  6. Disciplin och att ansvara själv
Hos ÅSKC skall alla städa lokalen efter sig. Lokalen skall vara lika ren före som efter allas besök på klubben. Alla människor smutsar ner omedvetet på något sätt. Alla vill ha en ren och fräsch träningslokal att komma till. Vi måste alla lära oss att ta ansvar för oss själva. Man får inte ta mat med in i lokalen bara t.ex. vatten, och på sin höjd frukt.
  7. Föräldrar och andra barn i hallen Under ett pågående träningspass är det viktigt att föräldrar och syskon stöttar eleverna genom ett respektfullt beteende. Det innebär att alla på läktaren och bänkar håller en låg profil och är tysta. Om syskon har ett behov av att röra på sig eller är lite livliga så förväntas det att du som förälder tar ut dem till omklädningsrummet där de kan leka. Det är härligt med engagerade föräldrar men det är inte tillåtet att blanda sig i träningspasset utan ansvarig instruktörs godkännande. Samtal med instruktör tas med fördel efter passet eller om det är något viktig under vattenpausen.

 

 

Välkommen

--

Styrelsen Åkersberga Samurai Karate Club


Mer info www.åkersbergasamuraj.se

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sensei Ray Young
Medlemsavgift? Klicka på bilden
Regler och Etikett
Våra sponsorer